2e editie cyclocross Wingene + funwedstrijd

Gepubliceerd op 8 december 2023 om 09:27

Na een eerste editie van onze cyclocross, bij de opening van het nieuwe Bike Park, werd beslist om tijdens het tweede weekend van februari 2024 een nieuwe datum te prikken. Daarmee hopen we als organisatie een jaarlijkse traditie te creëren in onze gemeente.


Op zaterdag 10 februari zullen miniemen en aspiranten per leeftijdscategorie kunnen strijden voor de winst op het parcours in De Schakel.

Nieuw dit jaar is het Kampioenschap van Wingene, een funwedstrijd voor wielertoeristen zonder competitievergunning bij Cycling Vlaanderen of nevenbonden. Deze wedstrijd kan dus gereden worden door iedereen ouder dan achttien en een passie voor veldrijden. De winnaar en winnares van deze wedstrijd kunnen zich Kampioen en Kampioene van Wingene noemen, maar enkel als hij/zij woonachtig is in Wingene/Zwevezele. Mensen die niet in Wingene wonen kunnen ook deelnemen, maar komen niet in aanmerking voor deze titel. De deelnemers kunnen zich alvast op voorhand inschrijven via de website van Cyclocross Wingene (cyclcrosswingene.be) of op de dag zelf in OC De Schakel.


Concreet zullen de wedstrijden van miniemen starten om 10u30, deze van aspiranten om 13u30 en het kampioenschap van Wingene voor wielertoeristen om 16u00.

 

Naast de spannende wedstrijdreeksen kunnen de toeschouwers en talenten ook genieten van een open bar en snacks. Overigens is het domein volledig gratis toegankelijk voor alle toeschouwers.


Wij hopen als organisatie opnieuw veel renners en toeschouwers te ontvangen op deze tweede editie van Cyclocross Wingene.